I teach students how to become their own teachers

Cine sunt

Salut,

Mă numesc Vaida Bogdan. Cu ce mă ocup? Pasiunea mea este să ofer oamenilor ocupați oportunitatea de a-și găsi portițe de timp liber și de a-și echilibra viața personală cu cea profesională. Fac asta oferindu-le tehnici și principii de productivitate, potrivite cu personalitatea lor. În același timp, cercetez constant domeniul socializării și al dezvoltării personale. Sunt trainer în time management și tipologii comportamentale. Mai jos, vei putea afla mai multe lucruri despre mine, printre care și:

  • realizările de care sunt mândru
  • problemele cu care mă confrunt
  • .. și ce doresc să las în urma mea

Copilăria mea

SWScan0000100034

Am avut o copilărie plină de povești. Unele mai plăcute .. iar altele .. mai palpitante. Din fiecare poveste am învățat câte ceva.

Dacă vrei să afli ce am învățat, cum mi-am rezolvat problema cu greutatea și cu ce m-am luptat când am ajuns la facultate, ascultă discursul “Cele 9 cuvinte care mi-au schimbat viața!”, discurs cu care am participat la Concursul Național de Discursuri în 2012.

.. aici mai găsești 3 dintre experiențele mele la cercetași.

(dacă ai citit până aici sunt bucuros și îți ofer un mic secret: poeziile pe care le-am scris în liceu <– una dintre ele e dedicată primei mele prietene, îți dai seama care?)

Evoluția profesională

Pasiunea pentru psihologice, comunicare și traininguri mi-a venit direct din IT.

Poate te întrebi ce legătură are una cu alta. Ei bine are!

vaida bogdan - itDupă ce, an de zile, ești tot cu capul în calculator, când te lovești de dezvoltare personală capul ăla … te doare! Așa m-a durut pe mine, când, după ani și ani de calculator, am realizat că în “lumea reală” există multe alte lucruri interesante.

Într-o iarnă, am participat la un training, unde, un tânăr de 18 ani a ridicat întreaga sală în picioare.

Am rămas atât de uimit încât am spus: “Vreau!”.

Zis și făcut!

În același an, mi-am susținut primul training care a fost .. ok. Adică informațional și doar atât. Nu am ridicat oameni în picioare, nu i-am motivat să acționeze, am avut emoții (emoții puternice!), dar informația pe care am împărțit-o a fost bună.

Acest feedback m-a motivat să mă implic și mai mult în traininguri.

Am făcut cursul de Training of Trainers.

Am intrat în Toastmasters.

Am investit în mine (cărți, traininguri, cursuri online).

Principalul lucru pe care mă concentram era obținerea rezultatelor. Întotdeauna am fost fascinat de persoanele care pot să-i inspire pe alții în a acționa pe perioade lungi de timp.de pus pe facebook

Un an mai târziu țineam traininguri la licee și facultăți. Trainingurile aveau conținut bun și motivau la acțiune. (feedbackul primit la câteva evenimente îl găsești aici).

Doi ani mai târziu țineam traininguri la diferite organizații și businessuri.

Îmi amintesc și acum primul training plătit și lunile pe care le-am dedicat conceperii lui. Pentru un training în mediul business, țineam 3-5 traininguri la facultăți în care prezentam o parte din concept, testam răspunsurile și impactul obținut.

Pe urmă am trecut pe online. Mi-am lansat proiectul Câștigă Timp și, un an mai târziu, proiectul Teste Psihologice. Ambele proiecte îmi sunt dragi și reflectă interesele mele în dezvoltarea personală.

Datorită rezultatelor obținute de participanții de la cursurile offline, mi-am mutat o parte din ele online. Cursurile s-au bucurat de un succes imens, succes care mă motivează să ofer și mai mult celor 2 comunități, Câștigă Timp și Teste Psihologice.

Unde am de lucrat

Pășind pe calea trainingurilor m-am confruntat cu multe hopuri și cu câteva maratoane. Am avut nopți nedormite și zile în care tot ce mâncam erau idei de material pentru noul training. Dar toate acestea mi-au plăcut! vaida bogdan mihaela tatu Acum, mă confrunt cu următoarele situații:

    • dicția (vreau să-mi îmbunătățesc dicția pentru a oferi traininguri mai clare, situație în care mă ajută și Mihaela Tatu)
    • testarea de noi metodologii pentru obținerea rezultatelor (încerc să îmi îmbunătățesc constant trainingurile pentru a îndemna oamenii la acțiune)
    • dezvoltarea inteligenței emoționale, în special a empatiei (de ce? -> urmărește mai jos, discursul pe care nu credeam că voi putea să-l termin)

Mândru dar nu orgolios

Sunt leu. Și după cum spunea și Mihaela, leii oferă din perspectiva (eu) “te ajut pe tine”. Da, e și puțină mândrie, de care scap mai greu, dar lucrez la ea.

Până acum am lansat 2 proiecte online: Teste Psihologice și Câștigă Timp,  am oferit 4 cursuri de dezvoltare personală (Dublează-ți Productivitatea, Cursul Online Câștigă Timp, Secretele Motivației și Secretele Personalității) și am ajutat mii de persoane în a-și rezvola problemele în aceste domenii (momentan am în jur de 20 000 de abonați).

În offline am ținut traininguri atât în bootcampuri internaționale (Stepout Bootcamp, Alfacamp) cât și la evenimente naționale (Rotaract Ripensis11Even, Toastmasters, Speaker Elite, Impulsul).

Mai departe

Sunt implicat și dedicat îmbunătățirii trainingurilor mele astfel încât cursanții să aibă rezultate concrete, măsurabile.

Îți mulțumesc că ai ajuns până la sfârșitul paginii și îți doresc o zi frumoasă,

Vaida Bogdan

Pentru detalii despre certificări, câteva feedbackuri de la traininguri, lista de apariții în presă, la TV și alte informații tehnice poți să intri pe această pagină.

Email *